Naglič 48. v Val di Soleju

Gorski kolesar kamniške ekipe Calcit Bike Team Rok Naglič je na zadnjem svetovnem pokalu sezone v Val di Soleju v Italiji osvojil 48. mesto med mlajšimi člani, sezono pa s tremi osvojenimi točkami na štirih dirkah v olimpijskem krosu končal na 58. mestu.

Naglič je v letošnji sezoni odpeljal štiri dirke svetovnega pokala od šestih, najboljši pa je bil v Nemčiji na 23. mestu. Na prvi postaji sezone na Češkem je bil 42., na tretji v Švici 34. in zdaj za konec še 48. Vmes je odlično odpeljal številne mednarodne dirke po Sloveniji bližnjih državah, oblekel je tudi dres slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu, še enkrat ga bo čez dva tedna na svetovnem prvenstvu v Avstraliji.

»Zadnji svetovni pokal je za mano, vse, kar lahko povem je, da danes enostavno ni bil moj dan, slabost skozi celotno dirko ter še par drugih stvari, ki jih ni vredno omeniti, je na koncu zadostovalo za 48. mesto. Moje misli so 100% usmerjene v zadnjo najpomembnejšo dirko v tem letu - svetovno prvenstvo v Avstraliji, kjer bom dal zopet vse od sebe, kako pa se bo dirka razvila pa poročam čez 14 dni,« je zadnjo dirko v Italiji pokomentiral Naglič.

»Ob vsem tem pa bi se resnično rad zahvalil svoji družini, ki me ob vsem tem maksimalno podpira ter Cirilu Grkmanu in Boštjanu Hribovšku, zaradi njiju sem dejansko lahko dirkal na svetovni ravni. Rad bi se tudi zahvalil svojemu novem trenerju. Brez njegovega vodstva nebi bilo tega napredka, ter seveda še vsem ostalim sponzorjem,« je še dodal Korošec v dresu kamniške ekipe.