728 x 90

Calcitovci uspešni na dveh frontah

img

Kar nekaj članov Calcit Bike Teama je bilo v soboto aktivnih. Boštjan Hribovšek je na vzponu iz Snovika na Črnivec osvojil drugo mesto, Peter Zupančič je bil tretji. Na maratonu za gorske kolesarje Hero v Dolomitih je Jure Belak na 86-kilometrski progi zasedel 26. mesto v svoji kategoriji oziroma 34. absolutno, Tina Perše pa na 60-kilometrski 12. mesto.

»Res pravo ime, Hero maraton. Lahko ti govorijo kako je, ampak dokler ga ne poskusiš ... 4500 višinskih metrov in 4016 ljudi, ki starta, ambient je čudovit, pa čeprav ga ni časa opazovati. 34. mesto absolutno in 5 ur 28 minut. Glede na počutje in ledene noge, ker moraš biti ob 6.50 na 7 stopinj Celzija že v boksu in predolgo spanje, da sem zajtrk prebavljal še na drugi vzpon. Lahko rečem, da sem zadovoljen za Hero krst. Sicer hudo strmi klanci niso ravno simpatični, ampak z izkušnjo več, se ga s tistimi startnimi popravki lotim tudi drugo leto,« obljublja Belak.

»Sellaronda je za mano. Počasi bo dosti smole... Prejšnji teden sem polomila okvir, tako da sem vozila s sposojenim kolesom. Noge so bile kar dobre, glava je pa hotela preveč. Štartala sem prehitro, potem malo spustila tempo. Na spustu sem hotela nadoknaditi, padla nekje na polovici trase in polomila raile na sedežu. Sedela sem lahko, je bil pa kar zanimiv občutek. Višincev mi ni bilo dosti, tako da sem naredila še malo dodatnih. Še ena napaka, da nisem imela na Garminu trase. No, pa 32 zobnik spredaj tudi ni najboljša ideja... Ampak vseeno je pa tako lepo, da še kdaj pridem,« je razložila Peršetova.

Hribovšek je na Černivec zaostal le za Matejem Lovšetom, ki je postavil nov rekord proge, 10 kilometrov s 400 metri višinske razlike je premagal v času 26:10 minute. Hribovšek je bil od Lovšeta počasnejši za osem sekunde. Od članov Calcit Bike Teama je Luka Tavčar osvojil peto mesto, Rajko Novak sedmega.